Пълнена скумрия на фурна

Необходими продукти:

2-3 броя риба скумрия
1 глава лилав лук 
2-3 стръка магданоз 
1-2 листенца босилек 
1-2 стръка пресен лук 
прясно смлян черен пипер 
подправки за риба по избор 
зехтин за поръсване 
1 лимон 
1 домат 
1 чушка

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства много добре и се измива. Подсушава се. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Всяка скумрия се пълни с нарязан на ситно зелен лук, шайби лилав лук, резени домат, чушка и лимон. Подрежда се в подходящо за печене плато или тава. Полива се със зехтин и се поръсва със скълцан пресен магданоз и листенца босилек. Може да използвате други подправки за риба по избор. Рибата се изпича в предварително загрята фурна, на 200 градуса около 30-40 минути. По време на печенето може да се извади един-два пъти и да се поръси с прясно изцеден лимонов сок. Сервира се топла с гарнитура по избор – картофена салата, зеле и моркови и др. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *