Пълнена ципура във фолио

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

ципура – 2 броя, по – големи

маслини – 10 броя, обезкостени

моркови – 1 брой

лук – 1 глава

чесън – 2 скилидки

орехи – 100 г нарязани

лимони – 2 броя

зехтин

сол

черен пипер

магданоз – 1/3 връзка, пресен

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете рибите, като оставите главите и опашките. Разрежете във вътрешността, за да се побере повече от плънката. 

Хубаво полейте с прясно изцеден лимонов сок от 1 лимон и натъркайте вътре със сол и черен пипер. Оставете да престоят, докато приготвяте плънката. 

Накълцайте лука и чесъна, настържете моркова и ги запържете в малко зехтин. Щом омекнат, добавете нарязаните маслини, а след 2-3 минути и орехите. 

Разбъркайте добре с подправки на вкус и свалете плънката. Добавете накълцан пресен магданоз и напълнете ципурите. 

Пригответе 2 големи парчета алуминиево фолио и леко ги намазнете от едната страна. Сложете ципурите в тях, върху всяка сложете по няколко резенчета лимон и добре увийте рибите. Направете по няколко дупки с игла и поставете пакетите в намазнена тава.

Ципурата във фолио се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса, за около 30-40 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *