Пълнени кюфтета

Необходими продукти:
1 кг. кайма
1 глава лук
1 яйце
1 връзка нарязан магданоз
1-2 филии сух хляб
сол, черен пипер и кимион на вкус
олио за пържене
брашно
за плънката  
50 гр. кашкавал
4-5 листа тънко нарязана квадратна шунка
десетина гъбки от буркан
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с посочените продукти или по начина по който я предпочитате и я оставяме да престои в хладилника на 1-2 часа.
Преди пърженето на кюфтетата си приготвяте плънката. Шунката нарязвате на 4. Във всяко парче поставяте по кубче кашкавал и половин гъбка. Завивате колкото може в листа шунка и поставяте в средата на кюфтето.
Хубаво го оформяте и загръщате плънката от всички страни с каймата. Овалвате кюфтето в брашно и пържите в сгорещената мазнина. Така приготвени кюфтетата може да ги приготвите на скарата или във фурната. Сервират се с подходяща гарнитура.
Относно плънката може да експериментирате по различен начин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *