Пълнени патладжани на фурна

Необходими Съставки

патладжани – 5 – 6 големи

лук – 4 – 5 глави

орехи – 1 ч.ч. смлени

шунка – 150 – 200 г или друг колбас

моркови – 1 брой, голям

олио – 4 – 5 с.л.

сол

черен пипер

магданоз – 2 с.л. накълцан

брашно – 2 с.л.

масло – 3 – 4 с.л.

прясно мляко – 2 ч.ч.

яйца – 2 броя

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, отрежете дръжките им и ги разполовете. Издълбайте вътрешността им и получените лодки посолете и оставете под наклон за 20 минути, за да се отцедят от горчивината.

Издълбаната плънка сложете да се запържи в олиото заедно с накълцания лук и настъргания морков. Щом омекнат прибавете счуканите орехи, накълцаната на ситно шунка, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.

С тази плънка напълнете отцедените патладжани. Подредете ги в намазнена тава и ги сложете да се запекат на умерена, предварително загрята фурна за 15-20 минути.

През това време запържете в съд на котлона брашното с маслото и го разредете с прясното мляко. Овкусете с подправки по избор. Щом сосът заври го махнете от котлона и го оставете да се охлади.

Щом поизстине, го застройте с 2 добре разбити яйца и залейте патладжаните с получения сос. Оставете да се доопекат до апетитен загар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *