Пълнени патладжани с гъби и лук на фурна

Необходими продукти:

  • 3 патладжана
  • 5 с.л. олио
  • 300 г гъби
  • 3 глави лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 30 г масло
  • оцет
  • галета
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

Патладжаните се почистват и измиват. Разрязват се на две по дължина и се издълбават с остър нож от кората. Наръсват се със сол и се оставят да се отцедят. Измиват се със студена вода, подсушават се и се изпържват в тиган с олиото.

Гъбите се почистват и се измиват. Нарязват се на дребно. Лукът се обелва заедно с чесъна и магданоза се нарязват на ситно. Гъбите, чесънът лукът и магданозът и издълбаната среда от патладжаните се задушават в маслото. Получената смес се поръсва със сол и черен пипер и с нея се пълнят издълбаните патладжани.

Пълнените патладжани се нарежда в тава, предварително намазана с олио и се наръсват с пресята галета. Слагат се в гореща фурна и се пекат на 200 градуса за няколко минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *