Пълнени печени картофи

Необходими продукти:

2 едри сварени картофа

125 г телешка кайма

2 с. л. заквасена сметана

2 с. л. настърган пушен или обикновен кашкавал

½ ч. л. мащерка, риган или чубрица

олио

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се срязват по дължина на две и се издълбават с лъжица.

В 1 с.л. загрято олио се слага да се запържи каймата, докато се зачерви. Подправя се със сол, пипер и мащерка. Смесва се със сметаната, отделената вътрешност на картофа и кашкавала.

С месната смес се напълват картофите и се слагат да се запекат за 15 мин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *