Пълнени пилешки бутчета с ябълки и стафиди

Необходими Съставки

пилешки бутчета – 8 бр. обезкостени (горни)

ябълки – 1 бр. твърда

стафиди – 2 с.л.

захар – 2 ч.л.

лук – 1 глава

зехтин

ром – 1 с.л.

пълнозърнест хляб – 60 г натрошен

ябълков сок – 60 мл

бахар – 1/4 ч.л.

кимион – 1/2 ч.л.

В малка купа сложете стафидите и ги залейте с рома. Оставете да се накиснат за 20-тина минути. Обелете и почистете ябълката от семките, нарежете я.

Загрейте тиган и сипете в него малко зехтин. Запържете ябълката и лука, сложете капак и пържете 5 минути на умерен огън, като разбърквате често.

Смесете канелата, бахара и захарта, изсипете сместа при пържените ябълки. Добавете стафидите и натрошения хляб при непрекъснато разбъркване. Разпределете плънката и напълнете бутчетата, завийте ги и закрепете с клечки страничните им ръбове.

Загрейте скарата на умерен огън. Намажете я с мазнина и сложете пилешките бутчета, като преди това ги намажете с ябълков сок.

След около 8 минути обърнете от другата страна, намажете с още ябълков сок и печете до пълна готовност.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *