Пълнени пиперки със зрял фасул

Необходими продукти

  • сухи червени пиперки – 20 бр.
  • зрял фасул – 1 и 1/2 ч.ч.
  • кромид лук – 2-3 глави
  • орехови ядки – 1 и 1/2 ч.ч. (счукани)
  • джоджен – 1 ч.л.
  • копър – 1 ч.л.
  • магданоз – 1 ч.л.
  • чубрица – 1 ч.л.
  • олио – 3/4 ч.ч.
  • червен пипер – 1 с.л.
  • сол – на вкус

Начин на приготвяне

  1. Киснем фасула една нощ в солена вода. Измиваме го и го сваряваме. Към отцедения от водата фасул прибавяме ореховите ядки, нарязания и смачкан лук, мазнината, червения пипер и подправките.
  2. Отстраняваме дръжките и семките на пиперките. Заливаме ги със гореща вода, за да омекнат и ги пълним с фасулената смес.
  3. Редим ги в намаслена тавичка, заливаме с малко вода, в която е врял фасула и и печем в умерена фурна

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *