Пълнено пиле с гъби

Необходими продукти:

1 пиле

300 г гъби

няколко резена бекон

3 глави лук

2 ч.ч. натрошен стар хляб

60 г масло

2 с.л. олио

1 с.л. тамари и риган

сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме маслото на тих огън. Прибавяме към него ситно нарязаните пресен лук и  бекон и задушаваме 5 мин. Добавяме нарязаните гъби, хляба и разбъркваме. Сваляме от огъня и добавяме сол на вкус, тамарито и ригана. Получената плънка слагаме в пилето. Връзваме крилцата и бутчетата им едно за друго. Намазваме ги с олиото и ги овкусяваме със сол. Печем пълнените пилета 45 мин във фурна, загрята на 200°, докато се зачервят. Сервирайте с гарнитура по желание.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *