Пълнен заек

Необходими продукти:

заек – домашно гледан + дреболийките

лук – 1 глава зрял

пресен лук – 5 стръка

гъби – 250 г

ориз – 300 г

моркови – 1 – 2 бр.

доматено пюре

сол

червен пипер

черен пипер

девесил – пресен или замразен

джоджен

Начин на приготвяне:

Запържвате дреболийките в тиган, след това добавяте гъбите, като се запържат добавяте лука и морковите да се задушат.

Прибавяте към тях 200-300 мл. вода, червен пипер, 1 ч.л. сол и ориза. Оризът като набъбне прибавяте доматено пюре и подправките черен пипер, девесил и джоджен.

Заека подправяте със сол , черен пипер и намазвам със свинска мас, защото заешкото месо е сухо. Напълвате коремната кухина на заека с плънката и зашивате с конец.

Остатъка от плънката изсипвате в тавата и доливате вода до половината на заека. Покривате с фолио и печете във фурна на 200 градуса близо 2 часа.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *