Пълнен свински врат

Необходими продукти:

  • свински врат – 2 кг
  • сол
  • черен пипер
  • вино – 1 – 2 с.л.
  • чесън – 4 – 5 скилидки
  • гъби – 300 г
  • лук – 1 малка глава
  • бекон – 150 г
  • магданоз – няколко клонки
  • олио – 60 мл

Начин на приготвяне:

Парчето свински врат разрежете с остър нож на тънък лист, който се разгръща от цялото парче. Поръсете местото отвсякъде със сол и черен пипер, скълцан чесън и го намажете с вино.

Докато месото престоява, запържете скълцаните ситно бекон, лук и гъби. Щом се запържат, ги овкусете с подправки.

Разпределете по дължината на месото плънката и завйте на руло, което трябва да завържете с конец.

Загрейте олиото и запържете месото от всички страни, колкото да се запечата, за да остане сочно по време на печене.

Изпечете пълнения свински врат в подмазнена тава до готовност.gotvach.bg



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *