Пълнен червен пипер за мезе

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 бр. червен пипер
3 яйца
200 г сирене
2 с.л. цедено мляко
сол
1 с.л. зехтин 
1 с.л. копър за украса
1 голяма склидка чесън
1 с.л. зехтин – за отгоре

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Махаме на пипера горната част внимателно – дръжки и семки, като се стараем да не го разкъсаме изцяло. Измиваме пипера и го подсушаваме. Изпичаме го на парти грил от двете страни. Обелваме го от люспите. Пиперът, който ползваме, в случая е по-дебел и месест. Сваряваме яйцата до твърдо сварени във вода. Обелваме ги и ги намачкваме с вилица. Намачкваме сиренето също с вилица. Смесваме яйцата и сиренето. Почистваме 1 скилидка чесън и я нарязваме на възможно най-ситно. Добавяме сол на вкус, зехтин и цеденото мляко. Всичко разбъркваме и с чаена лъжица пълним пипера. Слагаме напълнения пипер в чиния и го прибираме във фризера да стегне и да се изстуди за кратко. После го вадим и режем с остър нож на ленти. Редим ги в чиния. Поръсваме с нарязан на ситно копър. Отгоре можем да капнем и малко зехтин.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *