Пълно фиаско с бизнеса на петричанин! След шивашки цех и складове за 1 милион лв. банката прибра и апетитен имот

Заради дългове над 370 хил. евро съдия-изпълнител обяви на публична продан апетитен имот в Банско, собственост на фирма „Никстрой 2001“ ЕООД. Земята представлява урегулиран поземлен имот с големина 2,304 дка и се намира в една от туристическите зони на Банско – местността Кошерината. Обявената първоначална тръжна цена без ДДС е в размер на 135 201 лева.

Според Търговския регистър собственик на имота е фирма „Никстрой 2001“ ЕООД, която е със седалище и адрес на управление в Петрич и се представлява от Валентин Илиев. Той е и едноличен собственик на капитала. Върху земята има наложени два запора в полза на физическо лице, към което фирмата има дълг в размер на 20 000 лева, както и към банка, към която задълженията й възлизат на 200 хил. евро плюс законова лихва в размер на 170 381 евро. Публичната продан е за обезпечаване вземането на банката, с която фирмата има учредена договорна ипотека.

Това не е единственият имот на известния в близкото минало петрички бизнесмен, който бе собственик на складове и шивашки цехове в южния град. През 2015 година съдия-изпълнител обяви на публична продан склада му за строителни материали и шивашкия цех за около 1 млн. лева. Миналата година на тезгяха бе сложен и друг негов имот – нива с площ малко над 7 дка в родния му град. Той се продаваше за сумата от 114 192 лева.

Освен с бизнеса си Валентин Илиев стана известен в миналото и със своите  хобита – дърворезбата и живописта. Негово дело е дървената пластика на входа на община Петрич, както и дърворезба в ритуалната зала на Обредния дом.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *