Първан Дангов отстреля с нова порция въпроси властта в Дупница

Уволненият ветеринар д-р Първан Дангов се връща на работа в частния си кабинет, който затвори, когато оглави Агенцията по храните в Кюстендил. Той „размразява” частната си практика, за да може да издържа семейството си. Чака да му издадат разрешителни за кабинета от предишните му началници в Агенцията по храните в Кюстендил. Първан Дангов е обжалвал дисциплинарното си уволнение пред Софийски административен съд. От там жалбата е препратена в Кюстендилски административен съд.

Пред репортер на “Струма” той сподели: “Собственици на свине се скъсаха да ми звънят по телефона и да ме питат дали да заколят животните, които отглеждат в дворовете си, страхувайки се, че може да ги тръшне чума. Категорично заявявам: Няма опасност от чума! Не колете свинете, които отглеждате!

На някого от тези, които ми звъняха, дори ако се разболее жена му, няма толкова да се тревожи, колкото за прасето, което отглежда, защото това е храната на семейството му за цяла година. Хората се наплашиха от истерията с чумата по дребните преживни животни в Сакар. За мен цялото ръководство на БАБХ в лицето на директора Дамян Илиев, Георги Чобанов, д-р Стоян Колев, проф. Емилия Иванова и френската лаборатория, която изследва животните, са организирана престъпна група.

Аз питам кой разпореди да се убият 4000 кози и овце? За какви пари продадоха съвестта си ръководството на БАБХ? Това ръководство предаде ветеринарите на България. Всичко това не го казвам като реваншизъм, че съм уволнен. Подал съм жалба срещу уволнението ми в съда. Институциите ще кажат кой крив, кой прав, но мен ме боли като ветеринар. Собствениците на животните бяха овъзмездени, но те станаха жертва на политическа поръчка.

Ще попитам как така се броиха на ръка 70 000 лв. на собствениците на убитите стада? По време на бруцелозата в Рилското корито собствениците на умъртвени животни си получиха обезщетенията по банков път след три месеца. Станалата известна баба Дора я позлатиха, дадоха й цяло стадо кози, платиха и умъртвените животни. Корнелия Нинова и Мая Манолова нямаха място там, в Сакар, с животните да си правят пиар. Ако в България има институции, ръководството на БАБХ трябва да бъде отстранено”, заяви разгневен П. Дангов.

След кратко затишие бившият кмет на Дупница отново се обърна към ръководството на общината с няколко въпроса на пресконференция:

“Много пъти съм казвал, че управляващите застрашават живота на дупничани. Ще дам пресен пример за това мое твърдение. Момче на 9 г. е паднало с колелото в незатворена улична шахта на метри от Спешен център в града. Инцидентът е станал в четвъртък вечерта. Случайно минаващи хора са го видели и са го извадили. 15 мин. са търсили телефона му в тъмното, за да се обадят на бащата да дойде да си прибере детето. На тази улица няма достатъчно осветление. Какво трябва да се случи, за да се вземат мерки? Какви природни бедствия трябва да се случат, за да се вземе под внимание проблемът с улиците? Кога ще се ремонтират улиците, водещи към градската градина в центъра?

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев пристигна в Дупница и заяви, че градът е пощаден от пороите, излели се в цяла България. Само едно стълбище беше отнесено поради небрежност на ВиК. Тогава зам. кметът Крум Милев излезе пред медиите и заяви, че пороите са отнесли стълбището, много дъжд се е изсипал, като че ли р. Амазонка е излязла от коритото си.

Аз питам вътрешния министър знае ли колко лева са отпуснати от държавата за подпорната стена на свлачището между селата Дяково и Кременик, и кой е откраднал парите? Аз питам не стои ли Емил Гущеров зад поредната афера с парите за подпорната стена? Вярно ли е, че Апостол Валентинов Чакалов-Тоци е изпълнявал поръчка да почисти коритото на р. Джерман? Вярно ли е, че за тази поръчка са платени 150 000 лв.? Нарочно багерът на фирмата изпълнител стоя една седмица в реката, за да се имитира дейност. По какъв критерий е определена цената на услугата, г-н Чимев?”, попита П. Дангов.

Той продължи с въпросите си към РУП – Дупница, като заяви, че по чл. 165 от Закона за движение по пътищата полицията е задължена да опише всички дупки по улиците, които представляват опасност от ПТП, но това не е направено от полицията в Дупница. Дангов обвини пътните полицаи, че когато пишат актове за пътни произшествия, не отбелязват какво е състоянието на пътя.

Той попита още дали е вярно, че зад сметосъбиращата фирма, която единствена вчера се яви на конкурса, обявен от общината за сметосъбиране – “Еко ресурс-Р”, стои Ивайло Константинов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

 

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *