Първан Дангов с риторичен въпрос: Вярно ли е, че предишните управляващи са имали интерес към земите около сондажа за минерална вода в Бистрица, а бившият кмет Кирил Огненски има имот там?

Предишните управляващи са имали апетити към имотите в близост до сондажа в село Бистрица, разкри кметът на Дупница Първан Дангов. 
 „Вярно ли е, че има голям интерес към покупката на имотите около сондажа от страна на хората от предишното ръководство, включително и бившия кмет на Бистрица Кирил Огненски? Вярно ли е, че той има имот там?“, попита градоначалникът.
 На въпрос дали е направил такава проверка, той отговори:
 „Аз съм проверил и знам отговора. Но искам чрез вас, медиите, да задам тези отворени въпроси и хората да помислят върху тях“.
 Репортер на „Струма“ потърси за коментар бившия кмет на село Бистрица Кирил Огненски. Той категорично отрече, че е купувал имоти в близост до сондажа и определи думите на Първан Дангов като „пълни глупости“.
 „Това са пълни глупости. Аз лично не съм чул това изказване на кмета Първан Дангов, но много приятели ми го изпратиха. Няма нищо вярно в казаното от него. Всеки има правото на свободно изказване, но в района на сондажа няма нищо. Улицата, на която живея, се казва „Зелен път“. Тя е в близост до сондажа, но това е имот, който е от моя баща. Тази къща е построена от него през 1973 година, там си живея и в момента. От медии и от приятели чух всичко това, старая да се да го намеря някъде и да предприема съответните действия, защото няма нищо такова“.
 На въпрос дали има предвид, че ще потърси правата си по съдебен път Кирил Огненски отговори:
 „Не искам да слагам каруцата пред коня и да избързвам. Точно затова искам първо да чуя отнякъде с ушите си какво е казано по мой адрес. Поне това, което ми цитираха приятели – че съм изкупил имоти в съседство, категорично го отричам!“

 Припомняме, че работата по сондажа започна в началото на октомври миналата година. Дейностите бяха отлагани в продължение на няколко години, преди да стартират малко преди местните избори.


 В момента дейностите там са стопирани, но това е само временно.
 „Обектът е заложен в списъка за финансиране от капиталовите разходи и за 2024 година като преходен от предишните години. В момента строителството и всички дейности там са спрени предвид зимните метеорологични условия. При добро време през пролетта дейността ще продължи“, уточни Първан Дангов.
 Той постави и два въпроса, свързани с реализирането на дейностите, които вече няколко години влизат в бюджета на кметството:
 „Там всяка година бяха заделяни по около 600 000 лева от капиталовата републиканска субсидия. Искам да попитам къде са отивали тези пари назад във времето? И защо започна да се работи там предизборно, нима беше необходимо всичко това?“.
 По думите на Първан Дангов всяка година между 600 и 800 хиляди лева са били отделяни само за тези дейности.
ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *