HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Първата жена с такси и заложна къща в Сандански влезе в спиралата на растящи банкови наказателни лихви и тлъсти такси за частни съдебни изпълнители, посрещна 2018 г. като вечен длъжник

Първата жена таксиметров шофьор в Сандански Саша Ватева, която през последните години успя да направи хотел, заложна къща и транспортна фирма, се появи във вчерашния бюлетин на частните съдебни изпълнители в България като неизряден банков длъжник. За публична продан са обявени 8 самостоятелни помещения, складове и една спортна зала в хотел „Алекс“ в центъра на Сандански, който тя построи преди 8 години. Най-скъпа е залата за спортна и развлекателна дейност – площта й е 67.30 кв.м, а цената – 13 600 лв.

Самата Ватева е от благоевградския кв. „Струмско“, а във фирмата е съдружник със собственика на заложна къща в Сандански Марио Янчев и Шентюрк Гюрсел от Кърджали. Дълговете й висят още от 2013 г., когато спира да обслужва банковия си кредит и се озовава с борч от 278 000 лв. – за главницата по кредита и лихвите по него. В закрито съдебно заседание Ватева губи делото от банката, намесва се частен съдебен изпълнител и задълженията й набъбват с още 8036.45 лева наказателна лихва, 5547.61 лева за държавна такса, 3223.80 лева юрисконсултско възнаграждение, такси от 435 лева, както и убийствената такса на частния съдебен изпълнител от 11 360.57 лв.

Ако се появят купувачи, парите от продажбата на помещенията в хотела в Сандански няма да покрият дори лихвите и разноските по делото, което ще рече, че ще остане вечен длъжник.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *