ПЪРВА ПО РОДА СИ СЪВМЕСТНА ПРОЯВА: Над 250 таланти от Благоевград и Сърбия се изявиха с концерт в зала „Яворов“

Над 250 таланти се изявиха в първия по рода си  българо-сръбски концерт. Голямата сцена на зала „Яворов“ събра заедно възпитаници на ДЮФА „Пиринска китка” към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, ФА „Свети Стефан – Деспот Сръбски“, гр. Деспотовац, и КУД „Бранислав Нушич”, гр. Ресавица, Република Сърбия, а това бе първото международно събитие за 2024 година на ЦЛТРДБ.

Трите състава обединиха творческата си енергия и интерпретираха запазени през вековете музика, песни и танци, а в репертоара им присъстваха изпълнения от всички етнографски области.

По стар български обичай гостите бяха посрещнати с питка с мед и сол. Гостите имаха възможност да се запознаят и с историята на Благоевград, разглеждайки старинния квартал „Вароша“ и Регионалния исторически музей. На финала всички посетиха църквата „Въведение Богородично“.

С инициатива се създадоха нови приятелства и бе дадено началото на бъдещи творчески проекти. Директорът на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Богдана Костадинова връчи символичен плакет за успешно сътрудничество на новите партньори от Република Сърбия.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *