Първа среща! Какво влудява мъжете

Първата среща е важен момент в опознаването на двама души. Едва ли има жени, които не кроят планове с приятелките си какво да облекат, какво да говорят, дали да се държат по-студено или по-отпуснато, както и още куп неща, за да направят най-доброто впечатление у мъжа. Докато представителите на силния пол нямат толкова сложни схеми в главата си. Те отиват без сериозни очаквания. „Аз съм сериозна и искам да се омъжа“, „Аз ли да ти се обадя или ти ще го направиш?“, „Това ли ще си поръчаш? Много е мазно“. Реплики от този сорт може да провалят всяка първа среща. Затова събрахме какво дразни най-много мъжете по време на първа среща:

Разговори за семейство/сватба
Мъжете се побъркват, когато жената насреща започне да говори за сериозни планове на първата среща. Ако спомене за съвместно съжителство или сватба, това може да накара мъжа бързо да си тръгне или да загуби интерес от разговора. Той може също да желае да се обвърже и заживее с половинката си, но приказки за семейство и деца толкова рано му идват в повече.

Детайли за работата
Жените винаги задават много въпроси на първата среща. Те искат да разберат какво работи, къде живее той, кои са хобитата му. И когато те дадат кратки отговори, на дамите не им остава нищо друго, освен да замажат неловкото мълчание като започнат да обясняват надълго и нашироко за проблемите си на работното място. А тези детайли могат да бъдат спестени, ако двете страни излизат за първи път. Не е добра идея да разказвате за проблемите с колежката си, която не желае да пуска климатика. По-добре се съсредоточете върху това какво е за вас работата, което ще направи по-хубаво впечатление.

Ползване на мобилния телефон
Постоянното поглеждане на телефона или чатене, не се харесва нито на мъжете, нито на жените. Ако ви звънят, вдигнете, но само при спешност. Иначе всяко отплесване от разговора с мобилния би било признак на неуважения към другия.

Нежелание за споделяне на сметката
Много жени са на мнение, че мъжът трябва да бъде кавалер, да им отвори вратата на колата и ресторанта, да ги настани да седнат на масата. Но когато става въпрос за плащането на сметката, някои смятат за феминистко, ако дамите чакат да им платят сметката.

Забележки
„Няма ли да поръчаш по-хубаво вино?, „Защо не избра по-хубава маса?“ или „Това не е ли твърде мазно?“, не са най-подходящите реплики на първа среща. Те дразнят мъжа и го карат да се чувства сякаш под чехъл. Внимавайте какво говорите и не правете подобни забележки, защото ще излезе, че от твърде рано искате да поемете контрола във връзката.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *