Първите семейства влизат в новите социални жилища в Благоевград през юни

Общинският съвет в Благоевград прие актуализирания списък на общинския жилищен фонд за 2020 година.

От доклада на Любомира Хамбарджийска, председател на Комисията по социална и жилищна политика, стана ясно, че областният център разполага общо с 662 жилища. От тях 463 са социалните апартаменти, които се отдават под наем, има 12 ведомствени жилища и 4 резервни, предава илинден прес. В общия брой фигурират и 183 жилища, които миналата година бяха изградени в квартал “Освобождение” по Оперативна програма “Региони в растеж”.

На сесията стана ясно, че в началото на седмицата Комисията по социална и жилищна политика вече е разгледала първите 33 подадени молби за настаняване в новите апартаменти.

“Сред тях има заявители, които отговарят на критериите за настаняване, има такива, които не отговарят. Освен това има и молби от хора, за които трябва да извършим проверка, за да се установи истинността на подадената информация”, заяви Хамбарджийска.

По думите й, в началото на юни в новите социални жилища ще бъдат настанени първите семейства.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Бай Хой

    Вероятно 90% са от маалата и след като изкъртят и изгорят дограмите през зимата ще си заминат пак там, от където са дошли. Преди 10 Ноември 1989 в ж.к. “Еленово” в блоковете след 158 бяха настанили такива цигани и след няколко години изтърбушените апартаменти не ставаха за нищо

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *