Първият говорител на КТ „Подкрепа” в Благоевград докара половин самолет приятели от Израел за сватбата на сина си Ники

Първият говорител на КТ „Подкрепа“ в Благоевград Даниела Чопова пристигна от Израел с половин самолет приятели, за да вдигне в родния град сватба на сина си Николай. Дани и съпругът й Христо Стоянов приеха с отворени обятия най-новия член на „лудото семейство“, както сами се наричат – прелестната софиянка Дени, чийто син цвят на косата определи и дрескода на цялото сватбено тържество.

Кубинките на булката и на съпруга й пък не бяха изненада за никого от сватбарите предвид слабостта на двамата млади към екстремните спортове, ролерите и летните ваканции с приятели на колела в обиколка на Европа. Иначе и булката, и младоженецът работят в София като IT специалисти. Решението им да вдигнат сватбата си в Благоевград пък било колкото заради роднините по линия на младоженеца, толкова и поради факта, че Благоевград е един от много малкото български градове, в които има възможност сватбеният ритуал да е изцяло изнесен на открито, и то в парка Бачиново.

На Дени свекървата пожела да е здрава, обичана, щастлива и да я дари с внучета. Добавката бе с намигане – да й даде внучетата за отглеждане и по възможност да не й се бърка във възпитанието им.

Предвид различните националности на гостите менюто бе на основа пилешко, но то бе поднесено чак след като баба Лили захрани внука младоженец и половинката му по стар български обичай с питка и мед. Виното и ракията пък, доставени от свекъра чак от Чирпан, бяха оценени подобаващо от всички приятели и роднини на младоженците, а израелската част от гостите си заминаха и с по бутилка за из път.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *