Сблъсъци, арести и напрежение на “Дондуков”, “Орлов мост” под блокада

Сблъсък и напрежение съпътства последния час от протеста в подкрепа на президента и срещу правителството. Част от протестиращите пред “Дондуков” 2 се преместиха на “Орлов мост”, който, очаквано, падна под блокада, съобщава Дарик.Двама провокатори бяха арестувани след конфронтация с органите на реда на “Дондуков”.

Те бяха от лъча протестиращи, предимно момчета, късо подстригани и показващи среден пръст, мятаха камъни и бутилки с вода по автобусите на симпатизантите на ГЕРБ, които не можеха да си отпътуват.

Вместо да продължат към Орлов мост, те се опитаха да препречат пътя на другия протест, който се прибираше от Министерския съвет, за да препятстват хората да се приберат по домовете. Групата премина по бул. “Левски” и “Дондуков”, за да отцепи пътя на автобусите. Само един автобус успя да се измъкне и да отпътува сред кордон, осигурен от полицията.

До стълкновение с полицията се стигна на кръстовището на “Дондуков” и “Раковска” след 21.00 часа. Органите на реда блокираха протестиращите, които бяха поели обратно към Триъгълника на властта.

Движението е спряно и на “Дондуков”, и на “Орлов мост”.

Малко след 21.30 част от протестиращите се отправиха към “Александър Невски” по улица “Раковска”.

От СДВР призоваха гражданите да не нарушават обществения ред.

Оттам съобщиха и подробности за първоначалния сблъсък пред Партийния дом, където около 19.50 е възникна напрежение. Участници в митинга пред сградата на “Дондуков” 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца, уточниха от полицията.

Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на “Дондуков” 1, част от събралите се пред “Дондуков” 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на “Дондуков” 2) са нанесли щети на два автобуса.

Екипи на СДВР  продължават да изпълняват задълженията си, увериха от полицията.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *