Първи данни за Красимира, която Холандия обвини в жестоко убийство! Не бях аз, само гледах

21-годишно момиче от Несебър Красимира Костова, която бе задържана в Несебър, днес бе конвоирана пред Бургаския окръжен съд за разглеждането на мярката й за неотклонение . Това е първа крачка преди бъдещата й екстрадиция към Холандия, пише Флагман.  Красимира е заподозряна като участник или основен извършител за изключително зверско престъпление, извършено миналата година в Ниската земя, напомнящо на случая „Анита Мейзер”, при който любимият й Николай издъхна по нелеп начин след любовна игра.

Според холандската прокуратура най-малко Красимира е основен заподозрян  в убийството на 65-годишен мъж. Той е бил свързан със свински опашки на стол в дома му и задушен чрез натъпкване на предмети в устата. Според разследването цялата драма се разиграла заради марихуана, която холандецът бил закупил, но не е изключено и да е игра.

Самата Красимира се оправдава, че няма нищо общо и пред нея трима неизвестни мъже го пребили. Скарали се за наркотици, тримата мъже го вързали със свински опашки и започнали да налагат, а тя безучастно гледала, защото нямало какво да направи.

Въпреки основателните забележки на адвокат Благой Потеров, който представляваше Красимира, че все още няма доказателства, че клиентката му е извършила престъплението, съдът я остави в ареста. Основен мотив бе фактът, че според проведеното разследване, на една от лепенките, които били използвани да подсигурят, че възрастния човек няма да може да мърда, полицаите нидерландските полицаи открили пръстов отпечатък и ДНК на Красимира.

Тя отрече да е убила 65-годишния мъж и поиска възможно най-скоро да бъде екстрадирана в Холандия, защото смята, че може да докаже невинността си.

“Искам това недоразумение да се разреши. Не съм убила човека, съмнявам се да са намерили мое ДНК във въпросната стая на ужасите, освен ако не е някой косъм, който е паднал от главата ми, докато съм била вътре. Пред мен 3-ма мъже не спираха да го удрят, докато човекът не издъхне”, разказа пред съда самата Красимира. Впечатление направи, че тя бе доста добре подготвена за срещата си от първо лице с Темидата.

Не е ясно какво е работила Красимира в Холандия и как изведнъж се озовава в жилището на 65-годишния мъж. В България в момента работела като управител на семейния магазин на родителите й в Слънчев бряг.

Има само догадки, а допълнителни подробности ще станат известни на процеса в Ниската земя.

Определението на Бургаския окръжен съд не е окончателно и подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *