HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Първи думи на ДПС след консултациите с Радев

Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт. Това каза на брифинг лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след проведените консултации с президента Румен Радев, предаде „Фокус“. „Приключиха консултациите при президента с ДПС.

Изразихме нашата позиция, която е, че при така конфигурирано НС, отговорните политически партии е редно да съставят програма за управление до края на председателството на ЕС и около нея да се формира мнозинство в НС. Подчертахме, че не държим на всяка цена ДПС да участва в следващата изпълнителна власт.

Изразихме и становище, че имайки предвид регионалните геополитически процеси, процесите, които текат в Европа, отчитайки, че радикализмите и национализмите под една или друга форма в Европа в момента увеличават своето влияние, отчитайки, че системните партии в Европа се обединяват за противодействие на радикализмите и национализмите“, заяви Карадайъ. По думите му България не бива да прави изключение. „Под никаква форма не бива да бъдат толерирани крайни радикализми и национализми. Всички тези партии, които са системни не бива да толерират крайни национализми“, каза още лидерът на ДПС.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *