Първи смъртен случай след ваксинация

Португалската медицинска сужителка Соня Асеведо внезапно почина 48 часа след поставянето на ваксина на Pfizer. 41–годишната жена се е ваксинирала на 30 декември и не е имала никакви странични ефекти или оплаквания. През  януари обаче е починала внезапно, съобщава „Дейли мейл“, цитирана от otupor.com. Причината за смъртта ще бъде установена днес или утре, когато трябва да й бъде направена аутопсия.

По думите на баща й, Соня не е имала никакви проблеми със здравето. „Тя нямаше никакви симптоми след ваксинирането. Нямам представа какво се е случило. На мен ми трябват отговори. Искам да знам какво се е случило с моята дъщеря“, заяви Абилио Асеведо.

Соня е работела в португалския институт по онкология в Порто. Там потвърдиха, че тя не е имала никакви оплаквания по време и след ваксинацията. Освен нея, ваксинирани са още 537 служители на онкологичния център.

Препаратът на Pfizer е единственият, който има одобрението на Европейския съюз за ваксиниране срещу ковид. За страните от Европа са поръчани 200 милиони дози, обсъжда се покупката на още 100 милиона.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *