Първокурсник в ЮЗУ сигнализира в struma.bg: В общежитията ни събират незаконно личните карти

Първокурсник в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград сигнализира за незаконно събиране на личните карти в Първо студентско общежитие. Той изпрати писмо на редакционния имейл с молба за съдействие. „Казват ни, че причината за събирането на личните карти е, за да бъде направена сверка в общината, а доколкото знам, по закон нямат право да ги събират. Казаха, че не са им достатъчни копия от личните карти. Ако ме спрат някъде, да обясня на полицая да се обади в Първо общежитие. Глобата обаче ще е за мен, надали ще мине този номер. Моля да проучите нещата, понеже съм един от хилядите потърпевши”, обърна се към вестник „Струма“ студентът.

Потърсен за коментар, управителят на общежитието  Костадин  Шопов обясни, че личните карти на студентите се вземат, за да се направят адресни регистрации в отдел ГРАО на община Благоевград, каквито са изискванията на полицията

„Продцедурата е такава от години, изпращаме писмо до кмета на Благоевград, подпечатано и подписано от мен. Личните карти се събират, предоставят се в ГРАО и на следващия ден ги връщаме на студентите“, коментира К. Шопов. Той подчерта, че процедурата е направена за улеснение на постъпващите всяка година в общежитията 250-300 първокурсници и на служителите в отдел „Гражданско състояние и регистрация в общината”.

„Никой не събира насила личните карти на първокурсниците в общежитието, ако искат, могат и сами да ходят да се регистрират“, категоричен бе управителят на СО №1.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *