Първокурсниците в ЮЗУ „Неофит Рилски“, избрали защитени специалности, ще бъдат освободени от такси

От такси за целия курс на обучение ще бъдат освободени приетите през 2020/2021 г. студенти, избрали да се обучават в професионални направления и защитени специалности с очакван най-висок бъдещ недостиг на пазара на труда.

Съгласно Постановление № 137 от 25 юни 2020 г. на Министерския съвет от такси ще бъдат освободени студентите, приети в специалностите: „Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по физика и математика“, „Педагогика на обучението по химия и физика“, „Педагогика на обучението по химия и Човекът  и природата“, „Педагогика на обучението по география и история“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (руски)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (гръцки)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (китайски)“, „Педагогика на обучението по български език и чужд език (английски)“, „Педагогика на музикалното изкуство“, „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“,, „Физическо възпитание и спорт“, „Оптични технологии“, „Физика“, „Химия“, „Медицинска химия“ и „Математика“.

За участие в класирането по специалности кандидат-студентите могат да подадат своите документи онлайн (https://ksk.swu.bg/WebClient/) до 3 юли 2020 г. или в Учебен корпус № 1 на университета (Кандидатстудентски център, стая 1102А, ул. Иван Михайлов № 66) до 5 юли 2020 г.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Актуална басня

    „Попитали веднъж свинята:
    – Каква е твоята мечта?
    – Бунища да покрият равнината, да се превърне в сметище света…
    Свинята ще познаеш по мечтата!“

    Отговори
  2. Знайко

    Удавникът за сламка се хваща. Не да вземате такси, а да им давате пари, пак няма да има читави кандидати (изключвам калинките, които се записват да вземат тапия, а не да научат нещо), щом нямате качествени преподаватели в тези дисциплини! Напр. в „Математиката“ имаше само двама д.м.н. (големи доктори), единия го пенсионираха, другия го принудиха да се махне, за да не засенчват „великия“ мЪтематик-пенсионер, заклещил се незаконно на ректорското място като магаре на мост. Малкото останали все още качествени, а заради това и с независимо мнени, преподаватели също бяха предварително пратени в пенсия. За съжаление нивото на преподавателите в ЮЗУ пада още по-бързо, отколкото нивото на кандидатите и студентите…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *