Първокурсниците в ЮЗУ „Неофит Рилски“, избрали защитени специалности, ще бъдат освободени от такси

От такси за целия курс на обучение ще бъдат освободени приетите през 2020/2021 г. студенти, избрали да се обучават в професионални направления и защитени специалности с очакван най-висок бъдещ недостиг на пазара на труда.

Съгласно Постановление № 137 от 25 юни 2020 г. на Министерския съвет от такси ще бъдат освободени студентите, приети в специалностите: “Педагогика на обучението по математика, информатика и информационни технологии”, “Педагогика на обучението по физика и математика”, “Педагогика на обучението по химия и физика”, “Педагогика на обучението по химия и Човекът  и природата”, “Педагогика на обучението по география и история”, “Педагогика на обучението по български език и чужд език (руски)”, “Педагогика на обучението по български език и чужд език (гръцки)”, “Педагогика на обучението по български език и чужд език (китайски)”, “Педагогика на обучението по български език и чужд език (английски)”, “Педагогика на музикалното изкуство”, “Педагогика на обучението по технологии и предприемачество”,, “Физическо възпитание и спорт”, “Оптични технологии”, “Физика”, “Химия”, “Медицинска химия” и “Математика”.

За участие в класирането по специалности кандидат-студентите могат да подадат своите документи онлайн (https://ksk.swu.bg/WebClient/) до 3 юли 2020 г. или в Учебен корпус № 1 на университета (Кандидатстудентски център, стая 1102А, ул. Иван Михайлов № 66) до 5 юли 2020 г.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

 1. Актуална басня

  “Попитали веднъж свинята:
  – Каква е твоята мечта?
  – Бунища да покрият равнината, да се превърне в сметище света…
  Свинята ще познаеш по мечтата!”

  Отговор
 2. Знайко

  Удавникът за сламка се хваща. Не да вземате такси, а да им давате пари, пак няма да има читави кандидати (изключвам калинките, които се записват да вземат тапия, а не да научат нещо), щом нямате качествени преподаватели в тези дисциплини! Напр. в “Математиката” имаше само двама д.м.н. (големи доктори), единия го пенсионираха, другия го принудиха да се махне, за да не засенчват “великия” мЪтематик-пенсионер, заклещил се незаконно на ректорското място като магаре на мост. Малкото останали все още качествени, а заради това и с независимо мнени, преподаватели също бяха предварително пратени в пенсия. За съжаление нивото на преподавателите в ЮЗУ пада още по-бързо, отколкото нивото на кандидатите и студентите…

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *