Първокурсничка по журналистика нареди изложба пред Младежкия дом в Благоевград

Студентката по журналистика от Благоевград Симона Бабалийска нареди снощи първата си самостоятелна изложба пред сградата на Младежкия дом в областния център на Пиринско. Експозицията е венецът на творческите й постижения през ученическите години в СУИЧЕ и заниманията в школите на Лидия Обретенова в ОДК, а „Арт палитра“ на художничката Царимира Георгиева към ЦТРДБ. Симона е носител на над 50 отличия от национални конкурси по рисуване, болшинството първи и специални награди. Изложбата била замислена за юни като край на училищното й образование и начало на следващ нов етап в живота й, но разпространението на коронавируса осуетил плановете й.

„Рисувам от 1-ви клас и исках да изляза от този стереотип. Смятам, че един творец може да се развива в много посоки, ако наистина иска да постигне нещо, а журналистиката чувствам като призвание“, откровена бе младата авторка и призна, че все още не е ориентирана дали ще се чувства в „свои води“ в телевизионната, радио или вестникарската журналистика. „Мисля, че бъдещето е в онлайн медиите“, отбелязва все пак с леко пристрастие младата дама. „За един творец нищо не става насила, а с желание“, отбелязва Симона и сочи за пример натрупаната мъдрост още в тийнейджърските години, когато по съвет на майка си, финансист и служител в банка, кандидатства в Икономическата гимназия. Още първите дни обаче разбрала, че финансите не са за нея, и с  писмо до министъра на образованието успя отново да се върне в старото си училище въпреки отдавна приключилите класирания и записвания.

От терзанията преди 5 г. сега е останал само опитът и затвърденото убеждение, че когато човек силно иска нещо, нищо не може да го спре да го постигне. Паралелно с лекциите Симона продължава да рисува за удоволствие, като последно интересите й са насочени към текстила, а наскоро получила и първия си професионален ангажимент като творец да илюстрира стихосбирка.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *