Първо в struma.bg! Оставиха в ареста шефа на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов

Оставиха в ареста шефа на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов, това реши преди минути окръжен съдия Атанас Маскръчки.

Както struma.bg писа, Стоицов бе доведен инкогнито в съда. Той влезе в съдебна зала през тайни входове, за да избегне медийната атака. Пред магистратите защитниците и двамата обвинители поискаха процесът да бъде засекретен, позовавайки се на влязлата в сила днес европейска директива за защита на личните данни.

Малко по-рано бившият полицай и изпълнителен директор на ПФК “Пирин 1922” Малин Халачев  предизвика медийния интерес с разтърсващото признаие в колуарите на съда, че откритият пистолет и 5300 лева в кабинета на Стоицов са негови. Той заяви, че парите са били предвидени за спонсорство на футболен турнир на МВР. Оставил ги на съхранение при близкия си приятел Стоицов, тъй като му се наложило да пътува в чужбина.

В кулоарите дойдоха и вицепрезидентът на световното таекуондо Марио Богданов и дъщеря му, която е сгодена за сина на арестувания Бойко Шарков.

Шефът на КАТ бе задържан във вторник след зрелищна акция на ДАНС и прокуратурата. Срещу  Стоицов са повдигнати три обвинения. Първото е за незконно притежаване на оръжие и патрони, второ – престъпление за подкуп, затова, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за  регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. Третото престъпление е по служба за това, че на 4 май тази година си превишил правата,  като осигурил конвой на тежкотоварен камион да стигне от Дамяница до село Бело поле без за това да е уведомен Областно пътно управление, като по този начин е спестено плащането на пътна такса.

Вторият обвиняем е Бойко Шарков, който притежава пункт за регистрация на коли. Той е подведен под наказателна отговорност, че помагал шефа на КАТ и го улеснил да приеме пари, вещи и услуги с имуществен характер. На Шарков съдът определи парична гаранция от 7 000 лева.

Определенията подлежат на обжалване пред САС.

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *