Първо масово изкачване на гранична планина! Над 50 туристи от 4 дружества и с македонско участие покориха Гоцев връх  в Славянка

По инициатива на ТД „Славянка” – село Петрово с председател Тодор Балтаджиев се състоя първото организирано масово изкачване на Гоцев връх в планината Славянка, която е гранична с Гърция. Освен от Петрово в похода се включиха и туристи от дружествата „Синаница-2000” в Кресна с председател Петър Галчев, „Момини двори” – Гоце Делчев, водени от Димитър Балтаджиев, представители имаше и на дружество „Планинарка” от Разлог, а македонското присъствие бе от туристи на дружество „Ентусиаст”, Струмица, с председател Коле Ристев.

Голямото очарование от панорамните изгледи от Гоцев връх за всички бе допълнено от интересна беседа на Тодор Балтаджиев. Посетена беше и хижа „Извора”, в каквато е преустроена някогашна сграда на гранична застава. Гостуващите туристи бяха изненадани и със специални фланелки с надписи на дружество „Славянка” – Петрово, каквито получиха като дарения.

БОРИС САНДАНСКИ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *