Пържени свински бъбреци с лук и домати

Необходими продукти:

500 гр. свински бъбреци (2 бр.)

2 глави кромид лук

2 домата (доматено пюре)

Сол на вкус и черен пипер

Босилек

1 скилидка чесън

Олио

Начин на приготвяне:

Сложете бъбреците във вряща вода, за няколко минути. Ще започне да се отделя пяна на повърхността на водата, която трябва да отстраните. След като са минали през врящата вода, вече може да се мине към следващият етап от готвенето.

Сложете тиган с олио на котлона. Докато олиото се нагорещява, нарежете лукът на ивици. Когато олиото е готово, сложете нарязаният лук да започне да се пържи. Добавете 2-3 с.л. доматено пюре или нарязани на малки кубчета два домата. Поръсете с щипка-две захар и разбъркайте.

Нарежете бъбреците на колелца. Сложете и тях в тигана, да започнат да се пържат и да поемат от вкусовете и ароматите на другите продукти. По желание, може да добавите 1 скилидка чесън, нарязан на ситно или пресован. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Може да добавите подправки по ваше желание.

Когато лукът омекне, значи е време да махнете тигана от котлона и да сервирате това прекрасно ястие. Отгоре поръсете с прясна подправка за още повече свежест.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *