Пържоли с гъбен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г печурки
4 бр. свински пържоли
сол – на вкус
черен пипер – на вкус
олио – за пържене
2 с.л. брашно
300 мл бульон
олио – за намазване на пържолките

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измиваме пържолките. Подправяме ги със сол и черен пипер. Намазваме ги с олио. Сгряваме скарата за печене. Опичаме пържолките от двете страни. Измиваме печурките, пънчетата също ги използваме. Нарязваме печурките на малки парчета. Сгряваме малко олио в тиган и изпържваме гъбите. След като ги изпържим, добавяме 2 с.л. брашно и разбъркваме. Добавяме 300 мл бульон от варено месо, ако нямаме, можем да прибавим топла вода. Прибавяме сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме. Оставяме на тих огън да къкри сосът. Почти готов, слагаме и пържолките да се готвят на тих огън. След като стане ястието, още топло сервираме в чинии по една пържолка и поливаме със сос с печурки.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *