
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- риба – 2 бр. пъстърви (две порции)
- чесън – 2 скилидки чесън
- масло – 60 г
- царевично брашно – 200 г (може и пшенично)
- босилек – 1 ч.л. сух
- лимони – 1/2 бр.
- черен пипер
- сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистете внимателно рибите. Овкусете ги със смес от подправките и пресования чесън, напръскайте с лимонов сок и покрийте с алуминиево фолио.
Приберете в хладилник за 30-40 минути.
Загрейте маслото. Оваляйте пъстървите в царевичното брашно и ги запържете в силно сгорещеното масло по около 5-6 минути от всяка страна. Целта е да получите хрупкава златисто-кафява коричка.
Сервирайте пържената риба гарнирана с лимонови резени и гарнитура по избор.
Пъстървата на тиган е готова.