Пъстърва на тиган

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • риба – 2 бр. пъстърви (две порции)
  • чесън – 2 скилидки чесън
  • масло – 60 г
  • царевично брашно – 200 г (може и пшенично)
  • босилек – 1 ч.л. сух
  • лимони – 1/2 бр.
  • черен пипер
  • сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Почистете внимателно рибите. Овкусете ги със смес от подправките и пресования чесън, напръскайте с лимонов сок и покрийте с алуминиево фолио.

Приберете в хладилник за 30-40 минути.

Загрейте маслото. Оваляйте пъстървите в царевичното брашно и ги запържете в силно сгорещеното масло по около 5-6 минути от всяка страна. Целта е да получите хрупкава златисто-кафява коричка.

Сервирайте пържената риба гарнирана с лимонови резени и гарнитура по избор.

Пъстървата на тиган е готова.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *