Пъстърва на фурна

Необходими продукти:

Прясна пъстърва /може би най-важното условие за вкусното приготвяне на рецептата/

Микс от галета и царевично брашно за овалване на рибата

Ситно нарязани зелении: магданоз, няколко стръка пресен кромид лук, 2 скилидки чесън и др.

Сол, черен пипер- прясно счукан

1 лимон

Зехтин или олио

Хартия за печене
Начин на приготвяне:

Рибата се почиства от вътрешностите и се измива. Посолява се от вън и от вътре, овкусява се вътрешността със сок от лимон, черен пипер и се напълва с предпочитани ароматни добавки /не е задължително/. Можете да я оставите за 30 минути в хладилник, ако имате време за това.
Върху хартия за печене се посипва от брашнената смес . Рибите се овалват в нея без да се притискат и се поставят отново върху хартия в тавата за печене. Подредените риби се напръскват леко със зехтин и се запичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *