Пъстърва с билки на скара

Необходими продукти:

По 1 риба на порция – 300 гр

Запазете рибата с главата и опашката за по-добър вид при сервиране.

Продукти за билковата подправка:

Сушен девисил – 1 с.л.

Кориандър/млян/ – 1 ч.л.

Сушен лук – 1 ч.л.

Къри – 1 ч.л.

Черен пипер – 1.ч.л.

Сол – 1 ч.л.

Сушен магданоз – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти за подправката.

Измийте и подсушете рибата, поръсете я обилно с билковата смес отвътре и отвън.

Оставете в хладилника да престои около 2 часа и изпечете на скара. Не е необходимо да печете дълго, защото пъстървата е нежна риба и се приготвя бързо. Резултатът е изключително леко ястие, ароматно и много вкусно. Сервирайте с гарнитура по желание.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *