Пътни полицаи от Кюстендил проведоха акция с деца

Днес пътни полицаи от Кюстендил и възпитаници на Обединения детски комплекс в града с ръководител Ани Кръстева проведоха превантивна акция,чието мото бе „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“.

Децата раздадоха на водачи на МПС, пътници и пешеходци картички с послания за безопасно участие в пътното движение. Чрез флашмоб децата пресъсдадоха на пешеходна пътека поведението на децата пешеходци ипризоваха шофьорите за разумно шофиране през зимата.

Собственоръчно бяха изписали върху картичките:За да стигнем НИЕ на училище, ВИЕ карайте внимателно и спирайте на пешехоодните пътеки!, Карайте внимателно, аз нямам спирачки!,  Моля, не спирайте на тротаара. Няма откъде да мина!, Снегът е хубав за игра, но в снега трудно спира вашата кола!, Не шофирайте, ако сте употребили алкохол.

Добромир Добрев, зам.началник на сектор „Пътна полиция“ подчерта, че до края на акцията ще бъде засилен контролът по отношение техническата изправност на мотрните превозни средства, поведението на вдачите спрямо пешеходците, какт и на поведението на пешеходците, призова водачите да не подценяват пътните условия, да не предприемат рискви изпреварвания и стриктн да спазват ограниченията.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *