HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

ПЪТУВАНЕ 17 Г. НАЗАД ВЪВ ВРЕМЕТО! 17 танцьори от „Пиринци“ гостуваха в замъка на бившите си колеги сем. Парапанови в Маркония, извиха хоро на една от терасите на Полиняно Амаре

17 от основателите на ансамбъл „Пиринци“ в Благоевград начело с художествения ръководител Ирина Топалова направиха пътуване назад във времето, връщайки се в италианския град Маркония, където преди 17 години изнесли последния си концерт. Порасналите вече момчета и момичета направиха незабравимото си пътешествие по покана на двама от бившите „пиринци“ – Катя и Кънчо Парапанови, изселили се преди доста година в слънчева Италия.

Заедно с подаръци за децата на домакините си екскурзиантите отнесоха и своя снимка от 1990 г.,  направена пред автобус по време на една от концертните им обиколки – фото, за което всички единодушно прецениха, че все едно е правено вчера, толкова никой от тях не се е променил.

В Италия домакините организираха тур на благоевградските си приятели и бивши колеги из най-красивите и забележителни градчета в южната част на Ботуша – Конверсано, Арбаробело, внушителната Матера, Маркония, романтичния Полиняно. Те бяха специални гости и на величествения замък Кастело Марчионе, който отскоро е дом на сем. Парапанови, развиващи в Италия повече от успешен бизнес със сирена.

Всъщност от посещението на емоционалните благоевградчани в Италия разбраха всички местни и туристи, тъй като нашенци едва изчакваха да слязат от колите, с които се придвижваха из страната, за да намерят малко равна площ и да му дръпнат поне едно хоро.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *