П. Дангов обяви на пресконференция в Дупница: Фирми, приближени на Ивайло Константинов, са получили 80 млн. лв. от ББР, да каже колко пари е взел по програмата 60/40

На официална пресконференция екскметът на Дупница д-р П. Дангов заяви, че фирми, приближени на Ивайло Константинов, са получили от ББР 80 млн. лв. Ето какво заяви пред медиите в Дупница д-р П. Дангов:

“Фирма “Транспект” АД с управител Георги Любенов Атанасов е изтеглила нисколихвен кредит от ББР в размер на 80 млн. лв. Г. Атанасов е свързан с 13 фирми, сред които изскачат фирми на Ив. Константинов – “Ивкони”, “Юнион ивкони” ЕООД, “Пресевна инсталация” – Дупница. Г. Атанасов на някои от фирмите на Ив. Константинов е управител, а на други е в борда на директорите. Данните съм ги взел от публичен регистър. Предполагам, че Ив. Константинов е използвал индулгенции като лидер на ГЕРБ в Дупница. Кредитът може да е законен, но дали е морален!

Какви политически връзки е използвал Ив. Константинов, за да бъде изтеглен кредит от 80 млн. лв. от фирма, близка до него. Той дължи на държавата 22 млн. лв. данъци, а в същото време получава кредит от 80 млн. лв.

Призовавам Ив. Константинов да каже колко пари е взел по програмата 60/40 за заплати на шофьорите във фирмата му. Някои от тях ми се оплакаха и са готови да дойдат в съда, ако се наложи, че им плащат минималната работна заплата. Преди да започне работа, всеки шофьор внася депозит във фирмата, който при напускане трябва да му се връща, но непрекъснато се налагат глоби на шофьорите и за най-дребните неща и парите се удържат от този депозит. Има глобявани шофьори за това, че яката на ризата не им е изгладена…

Волейболният клуб на Ив. Константинов дължи на държавата 1,5 млн. лв. Спортистите спят на последния етаж на спортната зала и за това не се плаща нищо на общината.

Удовлетворен съм, че всичко излиза наяве – кой какви ги е дробил, докато е бил на власт”, заключи д-р П. Дангов.

Както “Струма” писа, преди време Ив. Константинов заяви, че е ангажирал столична кантора да защити правата му срещу изявления на Първан Дангов, уронващи престижа му. Враждата между двамата политици започна през 2012 година, когато Ив. Константинов беше председател на ОбС – Дупница. П. Дангов в свое изявление го нарече “селски първенец”. Ив. Константинов предяви иск срещу него за 50 000 лв. в Районен съд – Дупница за обида. Съдебният състав по делото оневини П. Дангов.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *