Работата ви прави дебели! Спрете да правите това

Работата е първият фактор, който ви кара да пълнеете. Стоенето в офиса особено извън работно време, тандемното хранене с колега, както и всичко онези дребни изкушения, скрити в шкафа до бюрото – те неусетно ви правят дебели.

Много често работещите хора трупат неусетно килограми. Всеки един елемент от ежедневието ни може да доведе до покачване на теглото. Работата е сред най-честите виновници това да се случва.

Причините работата да ни влияе толкова зле са няколко. Начините, по които тя се меси в начина, по който изглеждаме, са неочаквани.

1. Правите компания на колега в обяда

Време е за обяд и колегите са гладни. Дори вие самите да не изпитвате глад, похапвате с тях за компания. Изкушенията са навсякъде – първо, второ, трето, та и десерт. А това неминуемо води до покачване на килограмите.

2. Оставате след работно време

Това е вредно за вас по много начини. Освен че не ви остава време за упражнения, страда и самото тяло. Хормоните на стреса се повишават, а това води до трупане на мастна тъкан. След като се приберете пък, е много по-вероятно да преядете, защото ще сте още по-преуморени.

3. Стрес на работа и крайни срокове

Напрежението е пръв приятел на излишните килограми. В много професии стресът е част от ежедневието. Работниците гонят крайни срокове и цели, а това води до покачване на теглото, а понякога и до появата на животозастрашаващи заболявания.

4. Несъзнателно ядене

Ако попаднете в капана му, скоро ще започнете да качвате скоростно. Когато се храним, докато работим зад бюрото, мозъкът е ангажиран с други неща. Така неусетно похапваме повече от необходимото и често надхвърляме ежедневния прием на калории многократно. Зад бюрото обикновено се похапват мазни и вредни храни като солети, сладки, чипс и други – все врагове на фигурата ви.

5. Осветление и температура в офиса

Колкото по-слабо осветено е мястото, толкова по-гладни сте. Колкото повече се взирате в екрана, толкова повече огладнявате. Същото е и с температурата – ако е ниска, сте гладни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *