Работилница за добро отвориха в Езиковата гимназия

Работилница за добро отвориха учениците на Езикова гимназия “Акад. Людмил Стоянов”. За единадесета поредна година те наредиха благотворителен базар във фоайето на община Благоевград, където продаваха домашно приготвени сладкиши, ръчно изработени картички, сувенири… Средствата ще бъдат дарени на Деян Апостолов, на 11 години, и на Лъчезар Димитров, бивш ученик на ЕГ.
“Тази година гласувахме да подкрепим Деян и Лъчезар. Всички се включиха с голямо желание в базара. Смятаме, че това е начин да се сплотим помежду си и да правим добро”, казаха единадесетокласниците Теодор Хаджийски и Дженифър Лилиева, които като Дядо Коледа и Снежанка заедно с джуджетата откриха базара.
Още преди 10 часа щандовете бяха отрупани с всевъзможни сладки изкушения – от кексове и сладки до ефектни торти и бонбони. В благородната кауза се включиха не само учениците от всички 30 паралелки на училището, а и родители, близки на гимназистите и учители. Така например учителката по английски език Мария Стоянова бе приготвила прекрасен чийзкейк, а педагогическият съветник на училището Христина Попова – “екзотични” бонбони от моркови.
С цел да стигнат до повече хора и да съберат повече средства, част от възпитаниците на ЕГ предлагаха продуктите и по централните улици на Благоевград.
СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *