Работниците в STS Medicalgroup – Сандански протестират с искане за по-високи заплати

Работниците в най-голямото предприятие за медицински консумативи STS Medicalgroup – Сандански, което обедини в едно две от големите предприятия в града – “Тексан” и “Салвамед”, втори ден протестират с искане за по-високи заплати и увеличаване на стойността на ваучерите за храна.

В понеделник е проведен мирен протест с напускане на работните места. От 13.30 ч. до 15.30 ч. работниците са протестирали пред помещенията, в които работят. За деня в работните им карти е записано, че са работили 6 часа.

Вчера работниците проведоха отново протест с напускане на работните си места. Протестът също бе мирен. Започна в 8.30 ч. и продължи до 10.30 ч.  Към 10 часа директорът на предприятието Мария Николова и Весела Костадинова, оперативен директор, се срещнаха с протестиращите. На срещата не бяха допуснати представители на медиите, но след нея Николова и Костадинова споделиха, че след разговора протестиращите работници са се върнали на работните места. 

Във фирмата работят 400 работници на три смени – редовна, първа и втора. Стартовата работна заплата е 860 лева и варира в зависимост от това в каква категория е служителят. Всеки един от работниците получава ваучер на стойност 60 лева на месец.  Преди години в предприятието работеха и много пенсионери, които бяха съкратени и на тяхно място бяха назначени по-млади работници. 

ЛИДИЯ МАНЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *