Работници на строителната фирма на сем. Якови и трудови инспектори разгневиха благоевградчани

„Работници на новостроящата се сграда на мястото на бившите тютюневи складове, до градската градина в Благоевград, работят без защитни каски и предпазни средства по високите етажи”, алармираха вчера читатели на „Струма“.

Възложител на строежа е фирмата на бизнесмена Людмил Коцев, а изпълнител „Елегант инвестстрой“ ООД, регистрирана преди 3 години от съдружниците баща и син Петър и Георги Якови. Координатор по безопасност и здраве на строителния обект е Шеип Даргутев, който има фирма, регистрирана в село Дебрен, община Гърмен. Строителният надзор пък се осъществява от „Финес-Г“ ЕООД на Михаил Новоселски, става ясно от информационната табела.

„Как точно координаторът по безопасност изпълнява задълженията си, като работниците на строителната площадка са без предпазни средства”, питат читателите ни и добавят: „Спазването на тези изисквания се контролира от Инспекция по труда, която се намира от отсрещната страна на градската градина”. 

100-годишната сграда в центъра на Благоевград, известна като тютюневия монопол, бе съборена миналата година. На нейно място започна строеж на нова сграда, но в същия архитектурен стил, тъй като старата е обявена за паметник на културата.

ИЛИАНА ИЛИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

3 Коментара

  1. Кончето

    И там ли има платени протестанти?! Защо всичко скача срещу строителството? Какъв им е проблема на тия хора …. взимат по 5 лева от БСП и айде

    Отговор
  2. Благоевград

    И на Кончето работят без каски и без работно облекло, но никой не ги закача!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *