РАВНОСМЕТКА! С какво ще запомним 2017 година?

Д-р Жана Рускова, стоматолог: 4 месеца пътувах в Наити и Франция

Търсих себе си. Пътувах. Бях три месеца в Таити и един във Франция. Срещнах интересни хора и научих много нови неща. Бях с децата си, които ме разбират и обичат, и аз тях. Направих поредната инвентаризация на хората около мен. Някои задрасках, но добавих нови.

Злата Ризова, общински съветник в Благоевград: Синът ми вдигна българския флаг на Балканското по ММА

Странно нещо е животът, минават 365 дни, а когато трябва да направиш равносметка, остават една шепичка. И понеже ние, хората, сме кисели, помним последното – лошото. Е, моето последно не е лошо. Ще запомня 2017 г. с една сбъдната мечта, която ми донесе много поводи за радост и гордост – синът ми вдигна българския флаг на Балканското по ММА. Ще пропусна равносметката за материалното, защото то се губи, но ще благодаря, че запазих всички човеци до себе си.

Албина Анева-Томова, адвокат: Напуснах партията, в чието създаване участвах

За мен това беше годината на големите ми политически разочарования. Създадохме нещо, което мислехме, че ще бъде ново и чисто – Движение 21, но уви, получи се старата песен на нов глас. Няма промяна, няма ново начало. Затова и 2017 г. се превърна в година на промените – напуснах партията, в чието създаване участвах, станах учредител на ново НПО с другите, които я напуснаха – Сдружение МИР. Работих много упорито по делата, в които участвах. Това беше и година на успехите: съпругът ми получи научната титла, за която се бореше, кантората бе номинирана в Националните награди за правосъдие в категория „Дело на годината“. 2017 г. беше юбилейна за мен като моя годишнина, имах своеобразен юбилей и като адвокат – 25 г., но имах и тъжна годишнина – 30 г. от загубата на баща ми.
Надявам се новата година да бъде здрава и щастлива за цялото ми семейство и за всички хора. Нека късметът бъде с всички нас!
И дано народът се събуди и проумее, че времето е наше и на нашите деца и е необходима промяна на цялата политическа система!

Марина Безух, бижутер, Банско: Върнах се отново към строителството

Тази година започнах един строителен обект – малка кооперация, която всеки момент ще получи Акт 16. За мен това беше важно, защото от доста време не се бях занимавала със строителство в Банско. Ще бъда щастлива и аз да живея в тази кооперация, защото обичам града и целия Югозападен район. Също за пръв път пробвах малък шивашки бизнес, който ми носи приятни творчески емоции. През 2017 г. започнах да реализирам и един голям научен проект, свързан с Виртуалната Вселена. Като цяло оценявам тази година като много творческа и креативна. Надявам се и през 2018 г. да продължи тази тенденция.

Димитър Станишев, първият детски кмет на Благоевград: Убедих се, че гражданското общество може да постигне много

Ще я запомня с успеха на подписката ни за поставяне на улично осветление след 30 г. тъмница в столичния квартал „Левски-Г“, където живея. Това затвърди мнението ми, че гражданското общество може да постигне много и че хората трябва да се борят за правата си.
Запомних я и с многото емоционални пререкания между хора, които обсъждаха политиката.
Пожелавам на всички през следващата година здраве, за да отстояваме правата си, и повече дискусионна култура, за да не приемаме лично всяко мнение, различно от нашето.
А следващата година се надявам да я запомня с оправени улици, за да не се превръщат в блато след всеки дъжд.

Д-р Михаил Бащавелов, директор на Агенцията по храните в Благоевград: Дъщеря ми стана студент по право

Много трудно е да се обобщи една цяла година с няколко думи. За мен 2017 г. е годината, изпълнена с много положителни емоции както в професионален, така и в личен план. Дъщеря ми бе абитуриентка и сега вече е студент по право. Разбира се, предвид заобикалящия ни свят, имах и не малко трудности, но, както се казва, те са, за да ни направят по-силни.

Иван Гоцев, художник, Сандански: След изложба в Съвета на Европа направих хубаво вино

Интересна година. В професионален план осъществих съвместна изложба в Съвета на Европа със Стоян Божкилов, Димитър Воденичаров и Явор Ичков. Поводът беше 10-годишнината от приемането ни в Европейския съюз. Имах още участие и номинация за награда за живопис в зоналната изложба „Струма 2017″. В личен план всички в семейството ми са здрави и отгледах хубаво грозде, от което направих хубаво вино. Какво друго му трябва на човек“

Йордан Китанов, кмет на с. Изгрев: Сбъдна се 50-годишната ни надежда за църква

Ще я запомня, и то много добре, защото след 50 години напразни надежди, в които всички власти в България обещаваха и нищо не свършиха, най-сетне успяхме да направим първа копка за църква в селото и вече дори сме наполовина на строежа. Това е хубавото, има обаче и лошо. А лошото е, че и тази година колегите в Общинската администрация и Общинския съвет на Благоевград, които са на избираеми длъжности като мен, не изпълниха ангажимента си към избирателите и децата на с. Изгрев, който поеха точно преди 2 години – да направят тук една мултифункционална площадка за футбол, баскетбол и волейбол. Тя би струвала не повече от 30 000-40 000 лв., но за нас все не стигат. И понеже си нямат такава площадка хлапетата ритат пред кметството и редовно чупят по някой прозорец, а аз на всеки три месеца ходя в общината да се моля на джамджията за нови стъкла. Извън проблема с липсващата площадка, годината бе чудесна, всички вкъщи са здрави и смело мога да кажа, че всичко ми е ОК.

Огнян Андонов, банкер: Започнах да реализирам мечтата си – най-хубавите ми пейзажи в албум

Тази година най-после намерих време да започна реализацията на една своя отдавнашна мечта – да събера в албум най-хубавите пейзажи, които съм правил през годините с фотоапарата си. Дълго отлагах, защото става въпрос за 6 кашона, пълни с дискове, всеки от които трябва да се прегледа, после следва обработка на най-добрите фотоси и т. н., но вече започнах и няма връщане назад. И други хубави неща ми се случиха – отстрелях едно голямо прасе и налових много риба, без големи екземпляри, но за сметка на това много. А, да – купих си и нова кола на старо. И като прибавим, че внуците ми са живи и здрави, значи 2017 г. е била една много хубава година.

Костадин Хаджигаев, строителен предприемач: Синът се ожени и усетих вкуса на живота без политика

Тази година синът ми се ожени и сега аз съм един щастлив бъдещ дядо. С това най-вече ще запомня 2017 г., макар че ми се случиха още много хубави неща. Например юбилеят ми, за който ме поздравиха всичките ми приятели и хората, на които държа, включително и журналистите, с които навремето работех. Освен това едва тази година започнах да усещам вкуса на живота без политика – отдадох се изцяло на бизнеса, имах повече време за близките си и за себе си.

Бисер Михайлов, областен управител: Беляза я пожарът в Кресна

Най-силният ми спомен от 2017 г. е пожарът в Кресна, който нанесе огромни щети, макар че и тук имаше хубав момент – успяхме да предпазим хората и щетите бяха само материални. Голямо предизвикателство беше този пожар за нас, но все пак се справихме. Ще я запомня и с парламентарните избори, на които хората отново гласуваха доверие на ГЕРБ. В личен план аз и близките ми сме здрави, което е най-важното.

Валери Байрактарски, бизнесмен: Превъзходна година във всяко отношение

Много ми хареса тази година, защото всичко, с което се захванех, потръгваше. Бизнесът беше успешен, с приятелката ми се обичаме, с приятелите се уважаваме, а враговете се боят от нас. Даже се замислих дали да не издам още един албум с народни песни, каквито много обичам да пея. Много ми хареса 2017 г., дано и следващата година да е такава.

Кирил Ваклинов, общински съветник: Изморих се от почивки през лятото

2017 г. ми беше годината на безкрайната лятна почивка. Продължи 3 месеца – 2 пъти ходихме в Гърция, 3 пъти на нашето Черноморие и един път в Милано. Даже на мен ми дойде малко повече. Накрая толкова се бях изморил от почиването, че с удоволствие се върнах в Благоевград и дори ми бе приятно да започна отново работа.

Блока подготви ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *