Президентът Радев: Имам готов вариант за конституция

“Имам готов вариант за конституция”. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на новата учебна година в най-старото висше военно училище у нас “Георги Стойков Раковски”, предава Нова тв.

“Народните представители по Конституция изпълняват волята на народа. Затова следва те да се съобразят с тази воля, а тя е ясно – оставки, служебно правителство, честни избори и ново доверие”, коментира още държавният глава. 

Той подчерта, че протестите не стихват и в големите градове в Западна Европа. А именно нестихващото недоволство било обществения вот на недоверие към правителството.

“Не може проваленото управление на Борисов да води каквито и да е конституционни дебати, да продължава да управлява. Цинично е това управление, което погази Конституцията, сега да има амбицията да дарява на гражданите нова. Мисля, че българите са единни в решимостта си да отстранят тази власт, която се превърна в символ на корупцията. Това управление приключи морално и е важно час по-скоро да приключи и формално. Всичко друго е агония и подклажда повече гнева на хората”, заяви държавният глава и обяви, че има готов вариант за конституция.

Президентът се обърна с молба към  народните представители – да не гласуват за експертен кабинет, когато оставката бъде подадена, което според Радев било неизбежно.

„Експертен кабинет ще бъде измама. При един такъв, пак кабинетът на Борисов ще организира изборите”, обясни държавният глава.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *