Радев към “Изправи се! Мутри вън!”: Надявам се да трансформирате страстта си във воля за промяна

“Знаете, че днес целия ден е отреден за консултации с парламентарните групи за съставяне на правителство. Вие сте последната група в този график, но искам да подчертая дебело, че вашето присъствие на тези консултации е изключително важно.  Защото във Ваше лице една голяма част от българите на протеста, голяма част тези, търсещи по-силна социална защита и справедливост,  намериха представителство в българския парламент. Тъкмо затова вашият глас, мнение и експертиза са важни”. Това заяви президентът Румен Радев пред представителите на „Изправи се! Мутри вън!”, които участваха в консултациите за съставяне на правителство, предава NOVA.

По думите на държавния глава страната ни е изправена пред редица предизвикателства. “Точно те диктуват ние да намерим бързо решение за съставяне на бързо и легитимно правителство с широка парламентарна подкрепа. Тези предизвикателства налагат отговорни решения, а те изискват яснота и подкрепа. Вие вляхте в парламента нова енергия и дори страст –това е добре, защото дебатът трябва да се води там, където му е мястото – в българския парламент”. посочи президентът Радев. 

“Надявам се, че тази нова енергия и страст ще се трансформират по най-бързия начин във воля за политическа промяна и разчитам много на вашия опит. Търсим баланс между необходимите и бих казал задължителни законодателни промени и времевия хоризонт, в който да бъде съставено едно бъдещо правителство, което да бъде изразител и носител на тези промени. Нуждаем се от такова правителство и съм длъжен кат президент на тези консултации да изчерпим всички възможни хипотези. Защото обстановката е особено динамична”, подчерта държавният глава. 

“Приветстваме прозрачността, с която президентската институция провежда процеса на консултации с парламентарните сили. Нашата ПГ е платформа на обикновените хора и гражданите и сме изпратени в парламента, за да защитаваме техните интереси. Виждаме нашите приоритети в четири основни посоки – това са проблеми, търсещи решение, което се очаква от българските граждани”, посочи председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова. 

Първият е свързан с умелото управление на пандемичната криза. Вторият – очаквания а за незабавна икономическа подкрепа – като за бизнеса, така и за домакинствата и уязвимите групи. Третият приоритет е свързан с очакването на българските граждани за стабилно парламентарно мнозинство, което да осъществи реформи в съдебната система. На четвърто място хората очакват от нас сформирането на стабилен кабинет, който да застане зад тях и да върне доверието им в институциите.

“Смятам, че е редно да очертаем кръга от отговорности на нашата ПГ. Няма да подкрепим правителство излъчено от г-н Борисов и партия ГЕРБ. Българският народ на изборите даде заявка, че иска промяна а не възпроизвеждане на статуквото”, подчерта Манолова. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *