Радев: Няма нищо по-страшно от активната глупост

Президентът Румен Радев посети “Пирогов” в Световния ден на здравето. Пред журналисти той отговори задочно на думите на премиера Борисов от миналата седмица, който го разкритикува заради призива му за смекчаване на мерките срещу борбата с коронавируса. Тогава премиерът предложи Радев да наложи вето, ако иска да „умори народа“.

„Премиерът трябва да се запознае със законите. Президентът не може да наложи вето на решение на парламента. От други коментари по-добре да се въздържа. Гьоте го е казал най-добре: „Няма нищо по-страшно от активната глупост“, заяви държавният глава.

“Трябва да има ясно управление на кризата. Говорих и с проф. Балтов. Вирус ще има и след 13 май. Ние пак ли ще стоим в това положение? Сега трябва да мислим как безопасно и бързо да излезем от това състояние”, добави Радев, цитиран от Нова тв.

Той определеи като “тревожен” факта, че вече има 30 медици, заразени с коронавирус. И призова всички болници бързо да се оборудват с лични предпазни средства. “Нямаме реаниматори, вирусолози… Трябва да мислим за добрия им социален статут след кризата”, добави Радев.

Той посочи, че е дарил заплатата си за март “за възрастните хора на община Видин”. Думите му бяха по повод призива на депутатите и той да се откаже от заплатата си, след като вчера законотворците гласуваха да не получават възнаграждения, докато трае извънредното положение.

„Дарението за мен е личен акт, но ако много държат да се равняват по президента – кръгом и бегом обратно към месец март. Да съберат заплатите си и за месец март“, каза още Радев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *