Радина Червенова с 1440 лева пенсия

Радина Червенова вече е в редиците на пенсионерите, узна HotArena.

През февруари тя става на 63 и навършва необходимата възраст за оенсия. Радина е подала документи и изчаква да разбере в какъв размер ще бъде пожизненото й възнаграждение. От НОИ й казали, че със сигурност ще удари тавана, който от 1 януари е 1440 лева. Предвид факта, че журналистката е работила цели 35 години в Националната телевизия и е получавала солидна заплата, това е напълно заслужено. Освен това с мъжа й Коко Каменаров основаха своя фирма за рекламна дейност, от която имат собствени доходи. 

След напускането на телевизията, Радина се е отдала и на другата си страст – писането. В момента тя подготвя първата си авторска книга, за която получила вдъхновение насън. Говорителката признава, че не й липсва работата в бТВ, а по-скоро обстановката и колегите. Радина не успя да дочака и да почерпи колегите за пенсионирането си. Тя напусна преждевременно, когато мъжът й Коко Каменаров бе заменен от новия директор Емил Кошлуков. Истинската причина обаче не била негативно отношение към новия директор, а тежки здравословни проблеми.

Дълго време Радина водеше борба с рака, но от година насам е напълно здрава и болестта вече е зад гърба й. Тя най-после е намерила време да се посвети на деца и внуци. Най-голямата й дъщеря Деси е в Швейцария. Преди 5 години тя дари Червенова с внучка Оливия, пише Минаха години. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

2 Коментара

  1. ВАК-овски професор

    Е те това е, да си клатила паламарките 35 години и да получаваш колкото професор!

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *