Радомирски деца правят кукли от чорапи, готвят се за магичен театър

Кукли от чорапи изработваха 22 деца от 1 до 8 клас от Радомир. Креативност и богато въображение показаха малчуганите под ръководството на Росица Велинова, основател на Театрална къща „Хора и кукли”. Те се надпреварваха да покажат чия кукла е най-красива и оригинална, а по-късно и подготвиха импровизиран куклен спектакъл. Амбицията на Росица Велинова съвместно с НЧ „Напредък 1895“ е от есента на тази година да се създаде постоянно действащо ателие за изработка на кукли и представяне на куклени спектакли.

„Нашата цел не е да предоставим готови кукли за игра на децата, а да стимулираме развитието на техните творчески умения и креативност при изработката на изделията. Като актьори от куклен театър, ние трябва да предадем своите умения на децата. Сигурна съм, че те утре могат да станат добри актьори или пък личности с други професии, в които творчеството намира широко приложение”, сподели Росица Велинова.

До края на тази година е предвидено да бъде представен и магичен театър, в който на фона на тайнствена ултравиолетова светлина децата ще се изявят като куклени актьори с изработените по време на ателиетата изделия.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *