Радомирски малчугани се наредиха сред най-добрите „многознайковци”

Децата от първа група ,,Барбарони” на детска градина „Радомирче” спечелиха първите места в националното състезание „Многознайко“, като демонстрираха отлични математически умения. „Барбароните” завоюваха 5 първи места, 7 втори и 3 трети във възрастовата група от 3 до 7 години, съобщи директорът на детската градина Емилия Василева. Техни ръководители са Симона Димитрова и Цветелина Апостолова, а децата се състезаваха в образователно направление „Математика”, с тема „Обичам да смятам”.

Състезанието се провежда веднъж годишно, като тази година решените от децата задачи са били изпратени до конкурсна комисия в Бургас, която е оценявала уменията на участници от цялата страна. На базата на събраните точки от решените задачи е оформено класирането и са раздадени медалите и грамотите на участниците.
На първо място се класираха децата Рая Ивова, Йоана Иванова, Теодор Деянов, Александър Йорданов, Яна Маврова, вторите места заеха Ния Врабчанска, Елеонора Идакиева, Аделина Милова, Кристин Йошовска, Мария Петкова, Матео Димитров и Даня Руменова, а третите – Калоян Георгиев, Камен Димитров и Тервел Александров.

Децата от детска градина „Радомирче” под ръководството на учителките Ива Цекова и Здравка Милева взеха участие в националната кампания „Зрънце любов”. Децата от група „Сладурковци” заедно със своите родители изработиха хранилки за птици, които бяха закачени в двора на детската градина. За участието си в инициативата „Зрънце любов” децата получиха грамоти от Българското дружество за защита на птиците , с които се признават и оценяват усилията им за подкрепа на пернатите. В рамките на кампанията госпожа Здравка Милева от ДГ „Радомирче” подготви и изпрати до Българското дружество за защита на птиците презентация на тема „Как да помогнем на птиците в България?”, в която е отразена цялостната дейност на децата от детската градина и техните родители във връзка за защита на пернатите.
КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *