Радомирци пропищяха, повече от месец няколко квартала са на сухо

Живеещите в няколко квартала на Радомир, главно във високите части на града, всяка година през лятото страдат от безводие. Най-потърпевши в жегите са от улиците „Рилска“ и „Шипка“, а хората са готови на протести.

„Моля да се включат потърпевшите от безводието, което продължава повече от месец в някои квартали на Радомир! Нека се организираме и да отидем в управлението на ВиК! Не може повече да продължава това безобразие!!! Върнахме се столетия назад, в някои други отминали векове, когато са се поливали хората с канчета, за да се окъпят, и са носели от извора вода, за да сготвят или измият“, призовава Александра Борисова. По думите й вече от семейството й са ходили в местната група на водното дружество, но отговорът бил, че не зависи от тях.

Силвана Александрова твърди, че от безводие страдат и жителите на много села в общината, а цената на живителната течност била една от най-високите.

Мнозина предлагат да се подават индивидуални жалби във ВиК – Перник, за да се вземат мерки. Други пък припомнят за пропадналия проект за 80 млн. лв., който предвиждаше подмяна на водопроводната и канализационна мрежа и изграждане на пречиствателна станция. След провала на проекта сега общината е включена в общ с Перник.

Шефът на ВиК – Перник инж. Иван Витанов заяви за „Струма“, че водата в най-засегнатите райони идва гравитачно и когато времето се засуши и започне поливането на градини, се появява и проблемът.

„Кметът на Радомир е уведомен. Необходимо е да бъде направено помпажно подаване на водата, тогава тя няма да спира. В останалите части на града няма проблем“, обясни инж. Витанов. По думите му за проблемните улици имало вече проект, но се търси начин за финансиране.

  КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *