Разбиха банда дупничани, действала от година в Италия, трима арестувани в Дупнишко и трима в Сиена, групата крадяла от душ батерии до багери, продавала ги в България

Двама дупничани и мъж от село Джерман са задържани при акция на ГДБОП и жандармерията вчера. В същото време в град Сиена, Тоскана, италианските власти са задържали трима мъже от Дупнишко. Арестите в Дупнишко, където униформените обискираха домове в общинския център и селата Бистрица и Джерман, са по искане на италианската прокуратура, която води разследване срещу организирана престъпна група, занимаваща се с кражби – от дребни предмети като душ батерии до едрогабаритна техника. Откраднатите в чужбина вещи били продавани в Дупница и други градове в страната. В Дупница групата докарала дори багер, откраднат в Италия. 

Преди няколко дни са докарани 2 тира с крадени велосипеди, оказало се, че те са с GPS-и и така са били проследени крадците.

Вчера служители на ГДБОП и жандармерията обискираха дома на млад мъж в с. Бистрица, който от години се занимава с транспорт от България до Италия и обратно. Той не е открит в дома си, в момента на обиските бил в Италия.

В същото време в Италия е арестуван Христо Б. от село Бистрица. В село Джерман вчера около 6 часа сутринта са извършени обиски в домовете на четирима мъже, един от тях е задържан. Служителите на реда обискираха и апартамент в блока на спортистите в Дупница, който се намира до ОУ “Неофит Рилски”. Жилището е собственост на мъж, който преди дни се прибрал от гурбет в Италия.

Дупнишката група е следена от карабинерите в град Сиена, където е действала през последната година. Тримата задържани в Дупнишко са с европейска заповед за арест и се очаква да бъдат екстрадирани в Италия, където да бъдат изправени пред съда като организирана престъпна група за кражби.

Според информирани бандата крадци от Дупнишко се активизирала по време на пандемията, като нападали оставени без охрана складове в Италия.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *